zon 2 apr 2023
14:00 - 15:30

Grote zaal
Muziektheater

Prijs € 24.50

De Mattheus Passie in een Nederlandse hertaling van Jan Rot

Een van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek: de Mattheus Passie, vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een unieke uitvoering waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten.

Theatermaker Jan Rot († 22-04-2022) maakte de Nederlandse hertaling waarin op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist wordt verteld.
Oud-nieuwslezeres Noraly Beyer neemt vanaf 2023 de rol van verteller op zich.

De populaire zangeressen Sharon Kips en Pearl Jozefzoon wisselen elkaar af en nemen samen met bariton Job Hubatka de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening.

Sharon Kips verwierf vooral bekendheid als winnaar van het RTL 4-programma X Factor. Sindsdien is zij een veelgevraagd artiest in met name de Nederlandse gospelscene.
Pearl Jozefzoon is onder andere bekend van The Voice of Holland en heeft de rol die ze nu deelt met Sharon eerder gespeeld tussen 2013 en 2017.

Bariton Job Hubatka soleerde eerder in opera’s van Salieri, Donizetti en Rossini in binnen- en buitenland. Naast klassiek en barok heeft ook de hedendaagse muziek zijn grote interesse. Verder soleert hij regelmatig in de bekende en minder bekende oratoria bij o.a. De Nederlandse Opera.

De muziek wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema, welke sinds  haar oprichting een ontwikkeling heeft meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken.

Muzikale begeleiding door Musica Extrema:
Tanya Schaap – Viool en artistieke leiding
Ben van den Dungen – Sopraan saxofoon
Carlos Matos – Piano
Hans van der Maas – Accordeon
Vasilis Stefanopoulos – Contrabas

Beeld: Eljee Bergwerff
 

K v d Veen

02-04-'23

Wat een bijzondere middag over de Mattheus Passie. Wat een mooie begrijpelijke uitvoering. Door de teksten te laten zien ben ik met andere ogen naar de Passie gaan kijken. En wat een goede musici en vocalisten. Ook Noraly Beyer verdient een compliment door haar inleving en duidelijke vertelster van het verhaal. Jan Rot zou trots zijn op deze uitvoering. Dank voor de mooie middag in Hellevoetsluis. P.S. Ik had de eer om naast de partner van Noraly te zitten, die het niet kon laten om haar een bee

Jan

03-04-'23

Fantastische uitvoering van de mattheus passie

Erik Sommer-Heere

03-04-'23

Prachtige voorstelling. Verfrissend anders. Heerlijk de warme stem van Noreley Beyer die alles verbind. Mooie samenwerking tussen alle artiesten.

K v d Veen

03-04-'23

Wat een mooie middag bij jullie. Een begrijpelijke uitvoering van de Passie. Duidelijk door de teksten geprojecteerd op het doek. En wat een goede musici en solisten, een geweldig compliment aan allen. Ook Noraly Beyer was heel goed te verstaan en zorgde voor het ontroerende verhaal van de lijdensweg. Ik zal door alles aanstaande donderdag heel anders naar de M. Passion op TV kijken. Ik denk dat Jan Rot trots zou zijn geweest op deze uitvoering. P.S. Ik had de "eer " om naast de partner van Nor

Wil van Aanholt

03-04-'23

Heb er enorm van genoten alleen verbaasde het me dat toen ik reserveerde er bij stond dat Pearl Josephson samen met Sharon Kips op zou treden maar zij was er niet en er is ook niets over verteld verder niets dan lof .

Marijke lafeber

04-04-'23

Fantastische heerlijke middag. Ik heb geen groot orkest orkest of koor gemist. Deze musici waren voortreffelijk en ook de zangers grandioos. Een betere verteller zul je niet vinden. Ook Jan Rot zijn hertaling is verfrissend. Het was zooooo mooi!

Jan Schuurman Hess

05-04-'23

Zeer mooie uitvoering.

U kunt hier uw reactie plaatsen