Zondag 23 september 2018
  • 0 items

Neem contact met ons op.
  • donderdag 18 oktober
  • Klucht van de molenaar

  • Bredero-jaar wordt gevierd met zijn bruisende toneelklassieker!

Koop hier uw tickets
Opslaan in favorieten
20:15 uur | € 16,00

Theatergroep De Kale - Klucht van de molenaar

In het jaar dat de schrijver Bredero precies 400 jaar geleden overleed speelt Theatergroep De Kale een bruisende en toegankelijke voorstelling van deze klassieker van de Nederlandse toneelliteratuur!

In De Klucht van de Molenaar kan een keurige vrouw ’s avonds de stad niet meer in. De trekschuit waarmee ze uit Leiden kwam heeft vertraging opgelopen en nu zijn de stadspoorten al dicht. Zij vraagt onderdak bij een molenaar en zijn vrouw. Zij wordt zeer gastvrij ontvangen. Al gauw blijkt echter dat de molenaar een wel heel grote interesse in de stadse vrouw heeft opgevat. Hij haalt haar over om elkaar die nacht op een geheime plek te ontmoeten. De stadse dame lijkt wel in te zijn voor een avontuurtje.

De Kale houdt zich al jaren bezig met de 17de eeuwse toneelteksten en speelde eerder onder andere De Klucht van de Koe en Warenar. De spelers kunnen met recht meesters op dit terrein genoemd worden. Met hun beeldende spel en een fantasievolle vormgeving brengen ze de Gouden Eeuw een beetje dichterbij.

www.theatergroepdekale.comfoto: Onno Roozen 

Reacties van bezoekers

Er zijn helaas nog geen reacties.

Plaats een reactie

Extra