Zondag 16 december 2018
  • 0 items

Neem contact met ons op.
  • zondag 19 mei
  • Tin Pan Alley

  • Een ode aan de durfals, de vernieuwers, de gekken, de zoekers, de veranderaars, de verwondering en de nieuwsgierigheid.

Koop hier uw tickets
Opslaan in favorieten
14:00 uur | € 19,00

Internationaal Danstheater & Musica Extrema - Tin Pan Alley

In de grote steden tijdens de Roaring Twenties en met name in New York barstte het muzikale leven in alle hevigheid los. Honderden zo niet duizenden componisten en musici componeerden dag in, dag uit nieuwe melodieën, liedjes, wijsjes, die de rest van de Amerikaanse en uiteindelijk Europese muziekindustrie blijvend hebben veranderd.

Tin Pan Alley is genoemd naar de buurt waarin op piano’s de nieuwe nummers ten gehore werden gebracht; deze vaak niet gestemde piano's klonken alsof er op tinnen pannen werd getrommeld. Tin Pan Alley is de bakermat van de moderne muziek geworden waar elkaar kruis bestuivende geniale geesten rijkelijk putten uit elkaars werelden: Oost-Europese en Joodse muziek vermengden zich met Italiaanse muziek en de jazzmuziek, invloeden van zigeunermuziek uit de Balkan ontmoetten lieflijke Engelse lovesongs. Een ongekende ontwikkeling kwam hiermee op gang en leidde uiteindelijk naar de muziek van vandaag de dag.

Kortom, een renaissance na de Eerste Wereldoorlog. Niet alleen vruchtbare bodem waarop een en ander zich innovatief ontwikkelde maar ook een vruchtbare bodem waarop artistiek ruimhartig van elkaars werk gebruik werd gemaakt, als reactie en als tegenreactie. Het multiculturele stadsleven vertaald in de kunst.

www.intdanstheater.net

 

Reacties van bezoekers

Er zijn helaas nog geen reacties.

Plaats een reactie

Extra

Laatste nieuws

Opknapbeurt Cultuurplein

Bereikbaarheid Opzoomerlaan en theater tijdens de werkzaamheden

LEES MEER

Openingstijden

Wijzigingen en feestdagen.

LEES MEER
Cultuurhuis Nieuwe Veste
Nieuwsbrief