Maandag 25 juni 2018
  • 0 items

Neem contact met ons op.
  • vrijdag 19 januari
  • Carole King: A natural woman

  • Ester Groenenberg brengt een eerbetoon aan haar grote idool Carole King.

Opslaan in favorieten
20:15 uur

Esther Groenenberg - Carole King: A natural woman

Zangeres Esther Groenenberg brak door met de grote Youtube-hit ‘Oh meisje’ en leverde sindsdien drie pareltjes van albums af. Vanavond brengt ze een ode aan haar grote idool, de alom bewonderde Amerikaanse zangeres Carole King, bekend van hits als ‘A Natural Woman’, ‘You’ve Got A Friend’ en ‘The Loco-motion’. Kings grote meesterwerk ‘Tapestry’ uit 1971 staat centraal, aangevuld met talloze hits die ze schreef voor andere artiesten en uiteraard de muziek van haar soulmate James Taylor.

De muziekwereld in de jaren zestig werd achter de schermen gedomineerd door mannen. Toch waren er vrouwen die hun mannetje stonden en daar is Carole King er één van. Gedurende de jaren zestig schreef ze talloze hits voor andere artiesten (waaronder The Loco-motion, Natural Woman en You’ve got a friend) en begin jaren zeventig brak ze door als solo artiest met haar album Tapestry.
 
Esther Groenenberg bracht drie albums uit en tourde met haar eigen liedjes langs de Nederlandse theaters. Ze scoorde ze een grote YouTube hit met haar liedje Oh meisje en maakt deel uit van de meidenband The Bluebettes (a tribute to the sixties). Esther begeleidt zichzelf op de piano, waarbij Carole King als haar grote voorbeeld geldt.
 
Het neigde naar een obsessie: Esther studeerde de laatste jaren verwoed alle liedjes van Tapestry in. De biografie van King naast haar bed. Tapestry op de platenspeler en als hoogtepunt het bezoek aan Carole Kings concert in Hyde Park, London in juli 2016. Tapestry (‘wandkleed’), staat centraal in deze voorstelling, met daar doorheen verweven de hits die ze schreef voor andere artiesten én de muziek van haar muzikale soulmate James Taylor. Esthers bewondering voor deze bijzondere vrouw en haar muziek spat van het podium. Dat het album in 2016 haar 45e verjaardag vierde en Carole King zelf in 2017 haar 75e, maakt het nog waardevoller.
 
Esther staat op het podium met topmuzikanten Dirk Schreuders, Bauke Bakker (beide Her Majesty, Bertolf) en Bas Schouten (The handsome poets, Lisa Lois). Samen creëren ze de sfeer van The Troubadour, de nachtclub die een grote rol speelde in de carrière van King.

www.esthergroenenberg.nlbeeld: D. Schreuders

 

html
https://img.youtube.com/vi/5k2YdBgHVeE/1.jpg
Esther bij Tijd voor Max
https://www.youtube.com/embed/5k2YdBgHVeE?rel=0
_blank

“ …Niet zomaar het zoveelste pianomeisje… “ (MusicMaker)

“ …Schilderijtjes in gewone taal. Nergens hoogdravend, wel recht voor z’n raap… “ (Trouw)

“ …Haar sprankelende persoonlijkheid bewijst haar diensten bij het oproepen van de gunfactor… “ (De Stentor)

Reacties van bezoekers

Joke van der Kroon

20-01-'18

Geweldig, genoten!

Jean Noorland

20-01-'18

Wat een goed show, wij hebben ervan genoten !

Plaats een reactie

Extra