Maandag 23 juli 2018
 • 0 items

Neem contact met ons op.
 • donderdag 8 maart
 • Queen of Katwe - Internationale Vrouwendag

 • Sometimes the place you're used to is not the place where you belong.

  You belong where you believe you belong.

Opslaan in favorieten
20:00 uur
 • donderdag 8 maart
 • Queen of Katwe - Internationale Vrouwendag

 • Sometimes the place you're used to is not the place where you belong.

  You belong where you believe you belong.

Opslaan in favorieten
20:00 uur

Soroptimistclub VPR - Queen of Katwe - Internationale Vrouwendag

Soroptimistclub Voorne-Putten Rozenburg organiseert in het kader van Internationale Vrouwendag alweer voor het derde jaar een filmavond. Hiermee steunen zij vrouwen die in landen leven waar vrijheid en gelijkheid minder vanzelfsprekend is dan bij ons. Dit jaar is de keus gevallen op Stichting Odanadi NL als doel en de film Queen of Katwe. Soesma Radja vertegenwoordigt Stichting Odanadi NL deze avond en verkoopt tevens haar boek: Madam is not good. De opbrengst van deze verkoop gaat uiteraard naar Odanadi.

De film
'Queen of Katwe' vertelt het waargebeurde verhaal van Phiona Mutsei. Phiona is een jong meisje uit de sloppenwijken van Kampala, Oeganda. Ondanks het feit dat ze niet op school zit, besluit ze om haar grote droom na te streven, namelijk internationaal schaakkampioen worden.

Doel
Odanadi strijdt via reddingsacties, opvang en preventie activiteiten tegen allerlei vormen van geweld tegen vrouwen en kinderen met een speciale focus op mensenhandel. Odanadi biedt deze vrouwen en kinderen een veilige plek waar ruimte is voor het verwerken van hun trauma’s en ervaringen. Met behulp van Odanadi kunnen zij een toekomst opbouwen via scholing, een sociaal netwerk en een baan.
 
Stichting Odanadi NL werft fondsen voor deze erkende non-profit organisatie in India.
 
Internationale Vrouwendag 2018: #wijzijngelijkwaardig
In 2030 moeten vrouwen evenveel kansen krijgen als mannen, om mee te beslissen binnen de politiek, de economie en het openbare leven. Landen moeten specifiek beleid maken en wetten aannemen die vrouwen en meisjes gelijke rechten geven op alle gebieden. Ook moet er een einde komen aan al het geweld tegen vrouwen en meisjes.
 
Meer weten? Kijk dan op www.internationale-vrouwendag.nl.

Soroptimist International
Soroptimistclub Voorne-Putten Rozenburg (VPR) maakt onderdeel uit van de wereldwijde serviceorganisatie Soroptimist International. Deze organisatie is alleen toegankelijk voor werkende vrouwen en bestaat al sinds 1912. Soroptimist International heft zich ten doel gesteld projecten te ontwikkelen en te steunen die het maatschappelijk belang dienen, waarbij vooral gekeken wordt naar de verbetering van de positie van de vrouw en het kind.


Soroptimistclub VPR organiseert in november een theateravond in Theater Twee Hondjes. Lijkt dat u ook leuk? Zet dan alvast 15 november in uw agenda!

www.soroptimist.nlDeze voorstelling vindt plaats op basis van verhuur en valt daardoor buiten de reguliere kaartverkoop en acties.
 

html
https://img.youtube.com/vi/z4l3-_yub5A/1.jpg
Trailer Queen of Katwe
https://www.youtube.com/embed/z4l3-_yub5A?rel=0
_blank

Reacties van bezoekers

Er zijn helaas nog geen reacties.

Plaats een reactie