Zaterdag 21 juli 2018
  • 0 items

Neem contact met ons op.
  • vrijdag 23 maart
  • Tegeltjes Wijsheid

  • Die typische Nederlander, bestaat die eigenlijk wel?

Opslaan in favorieten
20:15 uur

De Meisjes met de Wijsjes - Tegeltjes Wijsheid

De Meisjes met de Wijsjes is dé Nederlandse vocalpopgroep, die haar zangtalent en vierstemmige arrangementen van bekende, Nederlandstalige nummers combineert met een flinke dosis humor.
 
Voor hun eerste avondvullende programma ‘Tegeltjeswijsheid’ onderzoeken zij op eigenzinnige en geestige wijze de Nederlandse volksaard. Virtuoos gearrangeerde en gezongen nummers van toen tot nu en spetterende live muziek worden afgewisseld met hilarische quizfragmenten, korte sketches en pijnlijke bekentenissen, met als onderliggende vraag: ‘Die Typische Nederlander… bestaat die eigenlijk wel?’

www.demeisjesmetdewijsjes.nlbeeld: Lesley Pols


 

html
https://img.youtube.com/vi/VloGwIuyQgs/1.jpg
Trailer Tegeltjeswijsheid
https://www.youtube.com/embed/VloGwIuyQgs?rel=0
_blank

“ …Dolkomisch en recht in je hart… “ (Ruud Smulders, Radio 538)

“ …Wat gaaf, te gek hoor dames!… “ (Edsilia Rombley)

“ …Fantastische stemmen, spannend, pittig, fris en krachtig.… “ (Publieksreactie)

“ …Vier meisjes in Delfts blauwe jurkjes spelen ganzenbord. Veel stereotyper Nederlands kan haast niet, en ja de klompen staan al klaar. Wordt dat niet flauw of populistisch? Het antwoord daarop is hartgrondig Nee! Want het is namelijk héél erg leuk, er wordt geweldig gezongen en het is echt heel erg grappig. Die meisjes zijn heerlijk fris, vrolijk, warm, leuk en bovenal barstensvol talent. Arianne Abbestee, Simone Breukink, Tessa Jimmink en Fardoe Swaanswijk vormen sinds 2015 de Meisjes met de Wijsjes en zijn nu begonnen aan hun eerste echte theater tour. De close harmony is loep zuiver, goed getimed en hoe goed ze technisch onderlegd zijn kun je zien in alle capriolen die ze uithalen terwijl ze toch geweldig blijven zingen. Springen, liggen, regenpakken aandoen of de mooiste Western aller tijden naspelen, de zang blijft krachtig en mooi. De rode draad in de voorstelling langs het ganzenbord zijn grappen én teksten uit het hart die ingaan tegen het collectieve Nederlandse gemopper. Mooiste hierbij is de tekst van Fardoe die een ode brengt de verrijking van het samenleven met anderen. Maar voor het al te zwaar kan worden belanden we in de uiterst hilarische quiz waar alle deelnemers voor zakken maar waarbij de zaal dubbel ligt van het lachen. Ze vleien en kijven, ze klimmen op de stoelen, schelden en verleiden, wat culmineert in de leukste scene van allemaal. Ik ga hem niet verklappen, maar echt: zo sexy zag je een regenpak nog nooit. Briljant. Speciale aandacht voor de muzikale begeleiding: Hij speelt contrabas en u base, accordeon keyboard en piano, hij beatboxed en doet de ritmische begeleiding en mag zelfs twee zinnen zingen: Martijn Bos. Klasse! Als de meisjes de Amsterdamse grachten bezingen en het kippenvel op de armen staat weet je: deze supertalenten verdienen een groter podium. Die horen dit arrangement te zingen aan het eind van het 5 mei concert, en ook aan dat van het prinsengracht concert en overal waar zingen mensen samen kan binden. Want dat is misschie… “ (Musicalnieuws.nl)

Reacties van bezoekers

coravanbodegom

25-03-'18

niet bijzonder

Iris

27-03-'18

Mooi , leuk en grappig.

Thea Brugts

02-04-'18

Dit is weer eens iets heel verfrissend. Wij waren heel verrast en vermaakten ons prima. Voor herhaling vatbaar.

Plaats een reactie

Extra