Dinsdag 25 juli 2017
  • 0 items

Neem contact met ons op.
  • vrijdag 10 maart
  • Coração Africano

  • Spannende improvisaties, heerlijke ritmes!

Opslaan in favorieten
20:15 uur

CaboCubaJazz - Coração Africano

Afrika is de bakermaat van ontelbare meeslepende soorten muziek die de hele wereld hebben veroverd. CaboCubaJazz mixt op onnavolgbare wijze de melancholie van de Kaapverdische eilanden (Westafrika) met een flinke portie opzwepende Cubaanse rumba, salsa en spannende improvisaties.
 
Het resultaat: 100% CaboCubaJazz. Zowel de luisteraar als ook de danser worden meegenomen op een transatlantische beleving waar verlangen, passie, subtiliteit en muzikaal vuur elkaar afwisselen. De groep  bestaat uit geweldige musici van over de hele wereld, met krachtige individuele kwaliteiten die samen op het podium elkaar weten te versterken, weten aan te vullen en weten op te zwepen tot mooie hoogtes. Een magische mix aan mensen die een goed gevuld geheel vormen en het publiek blijven boeien. Ze zoeken elkaar muzikaal en fysiek op op het podium en dat merk je, ze willen samen er een feest van maken. Je kan tijdens het concert bijna niet anders dan een dansje te wagen en of een stukje mee te zingen. Iedereen zal op zijn manier genieten van deze splinternieuwe show!
 
De eerste CaboCubaJazz’ CD "Rikeza y Valor" oogstte internationaal laaiende recensies. Vervolgens speelde de groep concerten in Canada, Thailand, Cuba, Duitsland, Finland, Israël, Oostenrijk, België, Maleisië, Luxemburg, Noorwegen en natuurlijk ook uitgebreid in Nederland.
 
De band was onlangs uitgenodigd voor het prestigieuze Havana Jazz Festival en zij zijn net terug van hun eerste Colombia tour -  voor de presentatie van het gloednieuwe nieuwe album “Coração Africano”, met o.a. prachtige bijdragen van legendarische en moderne Kaapverdische componisten, tot leven gebracht à la CaboCubaJazz.
 
De zangeres van de groep Dina Medina is gekozen tot de beste zangeres van de Kaapverdische eilanden (award 2012)
 
CaboCubaJazz’ nieuwe, lang verwachte  CD “Corazon Africano” zal in januari 2017 verschijnen.

www.cabocubajazz.com

“ …Mooie contrasten tussen liefelijkheid en vuur: wiegende en stotende ritmes, sensuele melodiën, weldadige koortjes en opwindende vraag- en antwoordzang. (****)… “ (Volkskrant)

“ …Een unieke combinatie, een rijkgeschakeerde cocktail van in elkaar overlopende Kaapverdische en Cubaanse melodieën en ritmes. (****)… “ (Jazzism)

“ …Een briljant en uniek trans-atlantisch concept - de ontmoeting van Cuba en Kaapverdië in elegante, swingende en krachtige jazz arrangementen. Spannende improvisaties, heerlijke ritmes!… “ (Trouw)

Reacties van bezoekers

Er zijn helaas nog geen reacties.

Plaats een reactie